Saklamanın bir sürü yolu varmış! Böyle bekleten hiç mahrum kalmıyor, kararma yapmıyor Posted on Kasım 3, 2024Author admin 0 Kış aylarında sıklıkla tüketilen ayvanın sıhhatimiz için yararlı olduğu bilinir. Soğuğa güçlü olan bu meyve, kış aylarında hasat edilerek uzun mühlet saklanabiliyor. Birçok kişi ayvayı sade tüketirken, birtakım şahıslar ise reçel yahut marmelat için kullanıyor. Pekala, ayvayı taze taze tüketmek için nasıl saklamalıyız? Ayvalar, oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 hafta kadar taze kalabilir. Fakat, çok sıcak ve nemli ortamlar ayvanın süratle olgunlaşmasına, akabinde da bozulmasına yol açabilir. Bu yüzden ayvaları direkt güneş almayan, serin bir köşede koruma etmek gerekiyor. Daha uzun müddet saklamak istiyorsanız, buzdolabına yerleştirmeniz gerekecek. Lakin buzdolabında saklarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunuyor. Buzdolabının nem oranı yüksek olduğu için ayvanın nemle temas etmesini önlemek kaide. Bu nedenle kağıt havluya yahut delikli bir torbaya yerleştirmelisiniz. Ayvalar, doğal olarak etilen gazı üreten meyvelerden biridir. Bu gaz ise farklı besinlerle temas ettiğinde daha süratli olgunlaşabilir ve yeniden bozulmalara neden olabilir. Ayvaları mümkün olduğunca tek başına yahut öteki meyvelerden başka bir kısımda saklamalısınız. Ayvaları dilimlediğinizde süratle kararmaya başlayabilirler. Dilimledikten sonra tamamını tüketemediyseniz, çöpe atmanıza hiç gerek yok. Uzun müddet taze tutmak için limon suyu kullanabilirsiniz. Bu prosedürle dilimlenmiş ayvalar buzdolabında 1-2 gün daha tazeliğini koruyabilir. Ayvaları çok uzun mühlet saklamak isterseniz, en yeterli formül dondurucuda bekletmeniz olacaktır. Evvel güzelce yıkayın, dilimleyin ve üzerine biraz limon suyu sürerek kararmalarını önleyin. Akabinde hava geçirmeyen poşetlere yerleştirerek dondurun. u halde hazırlanan ayvalar, dondurucuda 8-10 ay boyunca bozulmadan bekletilebilir. Eğer ayvaları büsbütün pişirip püre haline getirirseniz, aylarca dayanabilirler. Reçel, marmelat yahut komposto elde ederek saklamak da mümkündür. Ayva reçeli ya da marmelatı, kahvaltılarda yahut tatlılarda tüketilen lezzetlerden biridir. Bu metotla ayvaların tadının bozulmasını önleyebilirsiniz. Ayvalar fazla olgunlaştığında süratle çürüyebilir. O nedenle aldığınız ayvalar bozulmaya başlamadan olgunlaşmış olanları değerlendirmeniz gerekir. Olgunlaşmış ayvaları rendeleyerek keklere, turtalara yahut farklı lezzetlere ek edebilirsiniz.